Veelgestelde vragen

Over uw thuisaccu systeem

victronheader

Vraag: Wat is een thuisbatterij of thuisaccu en hoe werkt het?
Antwoord
: Een thuisaccu, ook bekend als een thuisbatterij, is een apparaat dat elektrische energie opslaat zodat deze later kan worden gebruikt. Het werkt door de overtollige energie die door zonnepanelen wordt gegenereerd op te slaan. Deze opgeslagen energie kan dan worden gebruikt tijdens de nacht, op bewolkte dagen, of tijdens stroomstoringen.

Vraag: Is een thuisaccu veilig?

Antwoord
: Ja, thuisaccu's zijn veilig. Bij Lok Installaties waarborgen we de veiligheid door strikte installatieprotocollen te volgen. Onze ervaren installateurs zorgen voor een correcte installatie en bieden u richtlijnen voor veilig gebruik. Daarnaast hebben de meeste moderne thuisbatterijen ingebouwde veiligheidsfuncties.

Vraag: Welk type accu installeren jullie?
Antwoord: Wij installeren standaard LifePO4 accu's in uw thuisaccu systeem. Lees hier alles over deze accu soort.

Vraag: Kan ik mijn thuisaccu systeem op afstand monitoren?Antwoord: Ja, moderne thuisaccu systemen worden geleverd met software die u via uw webbrowser kunt bereiken. Hierdoor kunt u de prestaties van uw systeem in real-time monitoren, ongeacht waar u zich bevindt, zolang u toegang heeft tot internet.

Wat kan ik precies zien via de webbrowser monitoring van mijn thuisaccu systeem?
Antwoord: Met de webbrowser monitoring kunt u verschillende aspecten van uw systeem bekijken. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, het huidige energieverbruik, de hoeveelheid energie die wordt opgewekt door uw zonnepanelen, de ladingstoestand van uw accu en de historische energieproductie en -verbruik. Hiermee kunt u uw energieverbruik beter begrijpen en optimaliseren.

Vraag: Kan ik mijn thuisaccu gebruiken om te profiteren van variërende energieprijzen?
Antwoord: Ja, een van de belangrijkste voordelen van een thuisbatterij systeem is dat het u in staat stelt om uw energieverbruik te optimaliseren op basis van energieprijzen. Wanneer de energieprijzen laag zijn, kunt u de batterij laden. Wanneer de prijzen hoog zijn, kunt u de opgeslagen energie in de batterij gebruiken om de duurdere netstroom te vermijden.

Hoe weet mijn thuisaccu systeem wanneer de energieprijzen veranderen?
Antwoord: Moderne thuisaccu systemen kunnen worden verbonden met een energiemanagementsysteem dat real-time energieprijzen kan volgen. Zo kan het systeem automatisch reageren op prijsveranderingen door te schakelen tussen het laden van de accu en het gebruiken van de opgeslagen energie.

Vraag: Waar wordt de thuisaccu oplossing geplaatst?Antwoord: De locatie van de thuisaccu kan afhangen van verschillende factoren, zoals het formaat van de accu, uw woning en de weersomstandigheden. Over het algemeen kan de accu zowel binnen als buiten worden geplaatst. Een overdekte, goed geventileerde ruimte die gemakkelijk bereikbaar is voor onderhoud wordt vaak aanbevolen. Zoals een zolder, schuur of buitenkast. 

Vraag: Kan ik mijn thuisaccu buiten plaatsen?
Antwoord: Ja, de meeste moderne thuisaccu's, waaronder de LifePO4 accu's, zijn ontworpen om zowel binnen als buiten te functioneren. Ze zijn bestand tegen een breed scala aan temperaturen. 

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een thuisbatterij oplossing?
Antwoord: Energieopslag oplossing zijn verrassend compact gezien hun capaciteit. Daarom nemen ze niet veel ruimte in beslag. De exacte ruimte die nodig is, kan echter variëren afhankelijk van het specifieke model en de installatie-eisen. Wij zullen u hierin goed en op maat adviseren.

Vraag: Kan ik later meer accu's toevoegen aan mijn systeem?
Antwoord: Ja, het is mogelijk om later meer accu's toe te voegen aan uw systeem. Dit is een van de voordelen van een modulair thuisaccu systeem. Het is echter belangrijk om dit van tevoren te bespreken met ons, zodat de juiste apparatuur en configuratie worden gekozen om toekomstige uitbreidingen te ondersteunen.

Contact

Ontdek vandaag nog hoe u met Lok installaties de controle over uw energieconsumptie kunt krijgen, terwijl u tegelijkertijd bespaart op uw energiekosten.

Bel 0172-612 207 voor meer informatie en een maatwerk aanbieding.

Stuur ons een bericht

Succesvol verstuurd

Bedankt voor uw bericht, we zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.