terug naar projecten

Terras aan de Schie - Schiedam

Installatietechniek / Duurzaam / Energie / Klimaat / Beveiliging / Brandmeld
LOK_Schiedam-17-10-14
LOK_Schiedam-17-10-8
LOK_Schiedam-17-10-1
LOK_Schiedam-17-10-12
LOK_Schiedam-17-10-17
LOK_Schiedam-17-10-36
LOK_Schiedam-17-10-39
LOK_Schiedam-17-10-50
LOK_Schiedam-17-10-58

In het SchieDistrict van Schiedam transformeert het voormalige AMEC-gebouw om tot een modern wooncomplex: het 'Terras aan de Schie'. Met 130 huurappartementen en diverse commerciële ruimten biedt dit project een naadloze integratie van comfortabel wonen en werken in een hedendaagse stijl.

Een aantal kernpunten van onze technische bijdrage hier zijn:

  • 🏢 Hoofdverdeelkast: Centraal in het elektrische netwerk van het gebouw staat onze hoofdverdeelkast. Deze speelt een cruciale rol in het garanderen van een constante en betrouwbare stroomvoorziening voor vitale systemen, waaronder liften en de algemene verlichting.
  • Trafo-aansluiting: De robuuste trafo-aansluiting is een essentieel onderdeel van de elektrische infrastructuur. Met een capaciteit om midden spanning te verwerken, zorgt deze installatie voor de juiste verdeling en stabiliteit van elektriciteit, wat essentieel is voor een groot complex zoals Terras aan de Schie.
  • 🧯Droge blusleidingen: Deze leidingen bieden de brandweer een middel om snel water te kunnen transporteren naar hoger gelegen verdiepingen tijdens een calamiteit. Het is een vooraf aangelegd systeem, waarbij de brandweer op straatniveau de leiding kan voorzien van water, wat vervolgens omhoog gepompt wordt naar de gewenste verdieping.

Bij 'Terras aan de Schie' komt onze ervaring als totaalinstallateur (E&W) volledig tot uiting. Het is een project waarbij technische innovatie, hedendaags ontwerp en dagelijks vakmanschap samensmelten.