Over Lok

Van oud geleerd, jong gedaan.

artboard2_1_20211201_085402

Kernwaarden

Bij Lok Installaties vinden we drie dingen heel belangrijk:

Verbondenheid - We vertrouwen elkaar en zijn te vertrouwen. Dit betekent dat we goede, langdurige banden opbouwen, zowel binnen ons team als met onze klanten.

Ondernemerschap - We willen altijd beter worden en nieuwe dingen proberen. We zijn niet bang om anders te denken en actie te ondernemen. Zo blijven we groeien, innoveren en vooruitgaan.

Samenwerken - We zijn open, eerlijk en duidelijk naar elkaar. We helpen elkaar en nemen onze taken serieus. Ook vinden we het belangrijk dat iedereen kan leren en groeien.

Bij Lok Installaties staan we met beide voeten op de grond. We werken hard, ondersteunen elkaar en leveren kwaliteit, elke dag weer. We zijn trots op wat we doen en hoe we het doen, samen.

Club voor de volgende generatie

Bij Lok Installaties beseffen we dat we niet alleen voor het heden bouwen, maar vooral voor de toekomst.

Elke installatie, elk project en elke samenwerking draagt bij aan een betere wereld voor de volgende generatie. 

Onze toewijding aan innovatie staat centraal in deze missie. Door voorop te lopen met de nieuwste technologieën en werkwijzen, zorgen we ervoor dat elke oplossing niet alleen efficiënt is, maar ook toekomstbestendig. Bij Lok Installaties werken we vandaag voor een betere morgen.


Cultuur van Lok

Het is het gevoel van verbondenheid dat ons drijft. Onze laagdrempelige communicatie maakt dat iedereen zich snel thuis voelt. We zijn een hecht team en dat merk je niet alleen tijdens werkuren. Regelmatige evenementen en uitjes versterken die band nog meer. Iedere vrijdagmiddag proosten we samen op een productieve week en een fijn weekend. Bij Lok Installaties vinden we die balans tussen professioneel vakwerk en een warme, menselijke sfeer erg belangrijk. En dat is wat ons speciaal maakt.

Vier generaties installatietechniek in de regio

In 1923 richtte Maarten Lok loodgietersbedrijf M. Lok op. Daarmee begon de lange historie van ons Bodegraafse familiebedrijf. 

Met een badkuip op de handkar naar Gouda

Op dertienjarige leeftijd stapte Roel, de zoon van Maarten, het bedrijf binnen. Nog nat achter de oren werd Roel achter een handkar gezet om bestelde artikelen bij klanten af te leveren. Ooit liep hij  met een loodzware badkuip op de handkar van Bodegraven naar Gouda. Dat waren nog eens tijden. 

Ondernemen tijdens de oorlog

Tijdens de tweede wereldoorlog was Roel drie jaar lang uit de onderneming omdat hij zijn dienstplicht op Java in Indonesië moest vervullen. De bedrijfsactiviteiten stonden tijdens deze periode op een laag pitje en bestonden voornamelijk uit het fabriceren en onderhouden van noodkachels. Deze werden vervaardigd uit Amerikaanse voedselblikken die werden omgesmeed. In diezelfde periode werd een eerste auto aangeschaft. Onze accountant van die tijd voorspelde dat wij na deze investering snel failliet zouden gaan. Het tegenovergestelde was het geval: het was de eerste aanzet tot verdere groei.

Gegroeid tot ruim 100 werknemers
In de jaren 50 groeide Lok tot een toonaangevende installatiebedrijf. Het pand aan de Spoorstraat 15 werd bij het al in gebruik zijnde Spoorstraat 14 betrokken en in 1957 nam Roel Lok het bedrijf over van zijn vader. De jaren daarna groeide het bedrijf gestaag door. Met name door de installatiewerkzaamheden in de woningbouw nam Lok in de jaren 70 een snelle vlucht en groeide uit tot een bedrijf met vijfendertig werknemers.

Door de algehele recessie van begin jaren tachtig is Lok B.V. zich meer gaan richten op het totale installatiewerk, waarbij de verschillende installatiedisciplines door één bedrijf kon worden uitgevoerd. Sinds 1989 hebben Roel zijn zoons Maarten, Hans en Roel het bedrijf overgenomen. Sinds 2014 is Roelof Lok, de vierde generatie, tot de directie toegetreden. In 2016 volgde ook Arjen Lok zijn voorbeeld. Inmiddels is Lok installaties gegroeid tot een bedrijf met ruim 100 werknemers in 2023 en we groeien nog steeds!

Overzicht van belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van Lok installaties

1923:  Oprichting M. Lok Loodgietersbedrijf
1957:  Zoon W.R. Lok neemt het bedrijf van M. Lok over
1974:  Verhuizing naar de Broekveldselaan 11
1989:  Zonen Maarten, Hans en Roel nemen het roer van hun vader over
2000:  Oprichting van Lok Elektrotechniek
2008:  Verzelfstandiging Lok Elektrotechniek
2012:  Samengaan van Installatiebedrijf Lok en Lok Elektrotechniek onder de naam Lok Techniek
2012:  Overname klantenbestand Installatiebedrijf Van Waveren
2013:  Overname klantenbestand Installatiebedrijf Walraven & Zn
2014:  Roelof Lok (vierde generatie Lok) treedt toe tot de directie
2016:  Arjen Lok (vierde generatie Lok) treedt toe tot de directie
2020:  Fusie Installatiebedrijf Lok, Lok Techniek en Lok Elektrotechniek. Alle activiteiten overgegaan op Installatiebedijf Lok met als handelsnaam Lok installaties
2022:  Opening vestiging in Amersfoort
2023:  100-jarig bestaan

website_lok_Groep

Lokale betrokkenheid

Als bedrijf vinden wij lokale betrokkenheid belangrijk.
Hierdoor sponsoren wij een aantal clubs en (jaarlijks terugkerende) evenementen.

Zo zijn wij stersponsor bij BZ&PC en bordsponsor bij Rohda ’76, R.V.C. ’33 Reeuwijk-Dorp, CVC Reeuwijk, TOV Baarn en volleybalvereniging VSTS.

vsts
rvc33
rohda76
logo-512-512-cut-out
tov-baarn-website
limesrun
kinderfeest
hrbc
bzpc
alpedhuzes