terug naar nieuws

Strengere regels moeten koolmonoxidevergiftiging voorkomen

heating-central-gas-furnace-2022-12-16-11-53-38-utc

Wij willen u op de hoogte brengen van de nieuwe regels die vanaf 1 april 2023 gelden voor het installeren en onderhouden van uw cv-ketel, geiser, gashaard of -kachel. Deze regels zijn vastgelegd in de bouwregelgeving en hebben gevolgen voor uw veiligheid en die van uw huisgenoten.

Vanaf 1 april 2023 is het verplicht om een gecertificeerd bedrijf in te schakelen voor installatie, onderhoud en reparatie aan uw gasverbrandingsinstallatie. Zelf klussen aan dit soort installaties is verboden en eventueel strafbaar. Alleen bedrijven met een CO-vrij certificaat, zoals Lok installaties, mogen aan uw gasverbrandingsinstallatie werken. U kunt een CO-vrij gecertificeerde installateur herkennen aan het CO-vrij logo. U kunt de gecertificeerde bedrijven ook terugvinden in het ‘register gasverbrandingsinstallaties’ op www.tlokb.nl/register-gasverbrandingsinstallaties. Wij staan hierin geregistreerd onder de naam “Installatiebedrijf Lok B.V.”

Wij willen benadrukken dat uw veiligheid het waard is. Een CO-vrij certificaat krijgt een installatiebedrijf niet zomaar. Hiervoor hebben onze servicemedewerkers een opleiding gevolgd, is de werkwijze in ons bedrijf aangepast en hebben we speciale meetapparatuur. Ook vindt er controle plaats of ons bedrijf aan de wettelijke eisen blijft voldoen.


Heeft u verdere vragen, kijk dan op co-wijzer.nl of neem dan contact met ons op.