terug naar nieuws

Een eeuw Lok Installaties

lok-groepsfoto

Op 24 februari 2023 gaat Lok Installaties, het Bodegraafse familiebedrijf, van start met het vieren van haar 100-jarig jubileum. Het bedrijf werd opgericht in 1923 door Maarten Lok en is sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevend installatiebedrijf met meer dan 100 werknemers.

Met vier generaties van de familie Lok die het bedrijf hebben geleid, heeft Lok Installaties een rijke historie en traditie van innovatie en groei.

Historie

Maarten begon als dorpsloodgieter, met voornamelijk lood- en zinkwerk. Onder leiding van zijn zoon Roel groeide Lok in de naoorlogse jaren als loodgietersbedrijf in o.a. grote woningbouwprojecten. Sinds 1989 hebben Roels zonen Maarten, Hans en Roel het bedrijf voortgezet. Door de algehele recessie van begin jaren tachtig is Lok zich meer gaan richten op het totale installatiewerk, waarbij de verschillende installatiedisciplines door één bedrijf konden worden uitgevoerd. Toen in 2015 het bedrijf werd overgedragen aan Arjen en Roelof, hebben zij zich gericht op professionalisering en verdere groei. Wat zich ook geuit heeft in het openen van een tweede vestiging in 2022 in Amersfoort, dit ter uitbreiding van het werkgebied.

Jubileum feest

Er wordt op 24 februari een feestelijk dag georganiseerd voor familie, (oud)medewerkers, klanten en leveranciers. In het bedrijfsgebouw in Bodegraven wordt een looproute gecreëerd waarin men wordt meegenomen van de historie van het bedrijf tot de toekomst. Bezoekers zullen de unieke verhalen horen van de vier generaties Lok en de medewerkers die het bedrijf vorm hebben gegeven. Tevens is er aandacht voor de veranderende tijden en technologieën. Tijdens dit jubileumfeest zullen Maarten en Roel, de derde generatie, afscheid nemen. Hans deed dit al eerder in 2016. 

Het goede doel

Tijdens het jubileumfeest wordt de mogelijkheid gegeven aan de gasten om bij te dragen aan twee geselecteerde goede doelen organisaties, te weten Voedselbank Bodegraven en Vrienden Van Philadelphia.